четвъртък, 21 януари 2016 г.

От скрап до бижу за 2 милиона долара

През 2004 г. уникално Ferrari Enzo в класическия цвят Rosso Corsa с шаси №135564 напуска цеха в Маранело и поема към купувача си в САЩ. Човекът е платил за колата почти милион долара и има повод за радост.

Две години по-късно обаче красивата италианка не изглежда толкова добре. Собственикът катастрофира тежко със скорост 260 км/ч и от червеното Enzo остава само диря от механични карантии с дължина почти километър по Тихоокеанската магистрала в Калифорния.

Колата е разполовена, а двигателят е отхвръкнал на десетки метри от предницата. Полицията дълго време се чуди какво би могло да разчлени така брутално Ferrari-то и в крайна сметка стига до заключението, че причина за зловещия инцидент е незаконна гонка с Mercedes SLR McLaren.

Оказва се, че Enzo-то е налетяло с огромна скорост на бабуна, след което се е превъртяло във въздуха, а останалото са свършили законите на физиката и телеграфен стълб. Водачът на автомобила не е открит на местопроизшествието.


Както казват опитните майстори обаче, смъртни случаи в техниката няма. С достатъчно пари даже останките от такава касапница могат да се превърнат обратно в автомобил, при това с цена $2.17 млн.

Точно такава е стартовата цена, от която ще започне наддаването за възстановеното Ferrari на 3 февруари в Париж. Пробегът е едва 1 500 мили (2 400 км), състоянието - идеално, а предишният собственик е само един.









0 коментара:

Публикуване на коментар

Сподели

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More