понеделник, 1 февруари 2016 г.

5-те най-яки масълкара, които могат да се купят днес

Буквално преди броени часове завърши аукционът Mecum, провеждащ се в щата Флорида, на който бяха изложени на търг огромно количество класически масълкари. Повечето от тях бяха от култовото семейство Mopar, а най-интересното е, че и 5-те коли избрани от нас, ги обединяват две основни неща - цената, превишаваща половин милион щатски долара и знаменитият двигател-мастодонт Hemi. Ето и 5-те най-яки масълкара, които могат да се купят днес.
Plymouth Hemi Cuda Първият е един от двата Plymouth Hemi Cuda, произведени през далечната 1971 година. Този автомобил с твърд таван е решен в сребърен металик Winchester е с пробег от 59 000 мили. Ориентировъчната стойност на колата е от 800 000 до 1.2 млн долара. Днес колата се продава на цена, 100 пъти по-висока от тази, когато е била чисто нова.
Dodge Hemi Coronet R/T Convertible Следващото предложение идва от Dodge Hemi Coronet R/T Convertible - един класически кабриолет, произведен през 1969 година. Той е с пробег от едва 18 403 мили и на практика се явява последният останал кабриолет от четирите произведени такива. Предполагаемата сума, за която се продава, е над 600 000 долара.
Dodge Charger Daytona Третото предложение е способно да развие скорост от 320 км/ч. Запознайте се с Dodge Charger Daytona от 1969 година. Навремето тази кола е направена да е максимално аеродинамична, като това става за сметка на допълнителен "нос" в предната част на колата. Необичайният външен вид се допълва от огромно антикрило, а всичко това струва $700 000.
Hemi Cuda Convertible Следващият в списъка е известният Hemi Cuda Convertible, произведен през 1970-а. От този автомобил са произведени само 25 екземпляра, много от които не са сред живите днес. Сега колата се продава за космическата сума от 2.7 - 3.5 млн долара, а навремето е била подарена на едно момиче, като подарък за дипломирането и.
Dodge Hemi Challenger R/T И накрая, нашата подборка на най-яките масълкари, които могат да се купят днес, завършва с кабриолета Dodge Hemi Challenger R/T. Автомобилът, произведен през 1970 година се предлага на цена надхвърляща два млн. щатски долара. Причината за огромната сума е сходна - производствена рядкост. Днес от модела са останали само девет екземпляра.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Сподели

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More